top of page

AJANKOHTAISTA

ABOUT

Weranta saa palautetta laadukkaasta bändisoitosta ja näyttävästä valoshowsta – livemiksaajana Paula Koivuniemen luottomies 

21.5.2024 I Mediatiedote I Bubblypink Music

Weranta julkaisee Mä korjaan meidät -singlen 24.5. Yli 100 keikan vuosivauhtia esiintyvä Weranta panostaa bändin livesoundiin ja näyttävään valoshowhun. Heidän ykkösprioriteetti keikoilla on loistava äänimies, jotta bändi kuulostaa juuri siltä mitä sovitukset ovat – siitä pitää huolen livemiksaaja Jari Saastamoinen (mm. Paula Koivuniemi, Juliet Jonesin sydän, YUP). Singlen ja 2025 julkaistavan debyyttialbumin tuotannosta vastaa mm. Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaani -hiteistä tunnettu Sampo Haapaniemi. 


Weranta on saanut alkunsa v. 2016 kahdesta pikkukylän kasvatista (Esa Kinnunen laulu ja Ossi Peltoniemi piano), jotka päättivät lähteä pelottomasti raivaamaan tietä suomalaisen iskelmä-popin kuuntelijoiden sydämiin. Viisihenkinen Weranta kiertää ympäri Suomea yli sadan keikan vuosivauhtia ja julkaisee musiikkia, jonka sielunmaisemassa on vahvasti läsnä suomalainen melankolia. Aiemmat singlet ovat saaneet soittoaikaa mm. Aito Iskelmällä ja Yle Radio Suomessa. Vuonna 2021 julkaistu Mies tekee mitä tahtoo -single oli mm. Aito Iskelmän vuoden soitetuimpia kappaleita.

Toivoa huomiseen tuovan Mä korjaan meidät -singlen ja tulevan debyyttialbumin tuotannosta vastaa mm. Tuure Kilpeläisen & Kaihon Karavaanin radiohittejä tuottanut Sampo Haapaniemi. ”Haapaniemi haastoi meitä kysymyksillä kuten mikä on Werannan oma soundi, kun tuotanto riisutaan minimiin ja jäljelle jää viisi soittajaa? Tätä ajatusta silmällä pitäen työstimme yhdessä uusimman singlen ja mielestäni onnistuimme hienosti.”, Peltoniemi kertoo. Singlen on säveltänyt Antti Kleemola ja Mikko Koivunen sekä sanoittanut Suvi Vainio-Wirman.

Werannan missio on tuoda soitettu bändimusiikki takaisin sillä tekemisen tasolla, ettei soundi eroa eturivien pop-artistien kanssa

Weranta haluaa vaalia perinteistä bändisoittoa ja nostaa iskelmämusiikin mainetta keikkarintamalla. ”Olemme bändi ja meille on tärkeintä, että kappaleemme ovat laadukasta radio-iskelmää ja että kuulostamme sekä näytämme livenä hyvältä. Ossin käsialaa on livekeikkojemme valoshow koko draamankaarineen ja live-soundistamme pitää huolen legendaarinen ääniteknikko Jari Saastamoinen. Keikkamatkoistamme on tullut Jarin myötä hulvattoman ikimuistoisia, kun olemme saaneet kuunnella erilaisia keikkatarinoita menneiltä vuosikymmeniltä.”, Kinnunen sanoo.

Werannalta on luvassa debyyttialbumi vuoden 2025 aikana. Tulevan albumin kappaleissa ollaan suurien teemojen äärellä. ”Olemme syvissä vesissä uivia tyyppejä ja kevyet aiheet karsiutuvat nopeasti pois. Lauluissa rakastutaan täysillä elämän arkisia kipukohtia unohtamatta.”, Peltoniemi kertoo. Sanoittajina albumilla ovat mm. Mikko Karjalainen, Sinikka Svärd ja Lasse Wikman sekä säveltäjinä Esa Nieminen, Petri Somer ja Antti Kleemola. Kappaleiden sovitukset Weranta tekee yhdessä tuottajan Haapaniemen kanssa. ”Albumin lisäksi haaveilemme yhtyeen kanssa omasta konserttisalikiertueesta ja kuumasta festarikesästä. Katseemme on alusta asti ollut tulevaisuudessa ja teemme tätä hommaa täydellä sydämellä.”, Kinnunen kiteyttää.

Julkaisupäivä 24.5.2024
 

Weranta – Mä korjaan meidät

Kesto: 3:19
ISRC-koodi: FIACN2400001
Säv.: Antti Kleemola, Mikko Koivunen
San.: Suvi Vainio-Wirman
Sov.: Ossi Peltoniemi
Tuotanto, äänitys ja miksaus: Sampo Haapaniemi
Masterointi: Svante Forsbäck / Chartmakers
Julkaisija: Aitta Records
Promokuvat: Irina Kolomijets
Kansitaide: Katja Mäkelä
Levynkansi: Ossi Peltoniemi
Keikat: Olli Lepänrinne, olli.lepanrinne@magnumlive.fi

Promootio:

Jasmin Rantanen
jasmin@bubblypink.fi
040 822 1231

Weranta - Mä korjaan meidät Art.png
ABOUT
Singletrilogian päätösosa Tulta ja tähtiä on julkaistu kaikissa suoratoistopalveluissa

KUUNTELE TULTA JA TÄHTIÄ

28.4.2023

Keväällä 2022 alkanut Singletrilogia on saanut nyt kolmannen ja viimeisen osansa. Tämä kappale on meille kaikille se yhden ajanjakson huipennus, jonka suuntaviivat alkoivat näkyä tammikuussa 2022. Siinä missä Väärä laulu ja Elämä etsii sut pitävät sisällään elämän täyteisessä maailmassa itsensä etsimiseen ja löytämiseen keskittyviä teemoja, Tulta ja tähtiä on se voimabiisi, joka antaa rohkaisevia sanoja vaikeimman keskellä.

 

Tulta ja tähtiä on yhden ajanjakson päätös, mutta samalla uuden ajan alku. Singletrilogian päätösosa on vahva lenkki tulevalta debyyttialbumilta.

bottom of page